Heippa vaan mieheen! Tässä on nyt viimein kerätty C. baccatum 'Blondy':n kypsää satoa (kuva 1) ja ei jäänyt koviksi puheiksi tuo suurehko "40-60 podia kerralla" uhkaus jonka olen tehnyt. Eipä pitäisikään, ammattimaisesti tässä pyritään menemään taikka ainakin kohtuudella, eikä suurempia vahinkoja päässyt sattumaan.
|
Kuva 1: C. baccatum 'Blondy' |
Keräsin kerrallalla 45 podia. Blondy on kypsänä valkea tai kerman valkea (kuva 2) ja raakana se on vaalean vihertävä ja osan podeista keräsin ehkä hieman raakuutta omaavina, mutta kyllä kauniin kerman valkoisia podeja suurimmaksi osaksi sato oli. Kysyjille vastaan, että Blondy muistuttaa maultaan paljolti valkoista suippopaprikaa eli on melko mitään sanomaton mutta tulinen. Itse-asiassa viiltävän tulinen, kuten usein taitaa valkeat ja ruskeat lajikkeet ollakin stereotyyppisesti.
|
Kuva 2: C. baccatum 'Blondy'
Että mitäkö sitten sitten näillä voi tehdä. No, melko neutraali maku joka muituttaa valkeaa suippopaprikaa ja tulisuus on viiltävän 100 000 SHU:n tienoilla. Ensiksikin, koska pensaassa on vieläkin noin 20-30 raakiletta kypsymässä niin päätin että pistän nämä melko kookkaat, raskaat ja kohtuullisen paksuulihaiset baccatum-podit ristaan kuivumaan (kuva 3).
|
|
Kuva 3. Rista
On mahdollista, että loppukuivatan podit uunissa koska Blondyn lihan paksuus yllätti minut sekä podin raskaus ja nyt kuitenkin ovat ilmat syyssateisen kosteat.
*****
Hello to everyone! Here I have collected C. baccatum 'Blondy':s mature crop ( kuva 1) and it did not stay as tough talk that largish "40-60 pods at once" threath I have made. It should not either, I am trying to go professionally here or atleast with reasonablity and no larger accidents happened.
I collected 45 pods at once.
Blondy is white or cream white when ripe ( kuva 2) and as a raw it is pale greenish and part of the pods I collected maybe bearing some rawness but beautifully white pods was largely the crop. To those ask I answer that Blondy reminds lots of white long pepper by taste hence being pretty much non-aromical but pungent. As a matter of fact, slashingly pungent, like most of the white or brown species stereotypically are.
Of what one do these. Well, the pretty neutral taste that reminds long white pepper and of which pungency is slashing 100 000 SHU around. Firstly, because there are some 20-30 maturing still in the bush I decided that I will put these pretty large and reasonably thick fleshed baccatums to rista to dry ( kuva 3).
It is possible that I will end dry them in oven since the thickness of Blondys flesh suprised me and the heaviness of the pod and now are the weathers autumn rainy moist.
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti