tiistai 8. lokakuuta 2019

Hedelmäinen Meksikolainen Habanerokastike / Fruity Mexican Habanerosauce

Heippa! Ajattelin, että jaan sitten jälleen hyvän reseptin, johon törmäsin. Aluksi ajattelin, että se saattaisi syödä pois Habanerojen omaa taivaallista aromia, mutta tosiaan, hedelmäinen chinensen aromi vain korostuu näillä aineksilla. Tein tämän reseptin  mukaan.  Minulla oli kätettävissä hieman yli 1  kg punaisia habaneroja ja päätin että soossista tulee tulinen,

1. Aineksia / Ingredients
 joten soossiini päätyi 30-40 habaneroa. Varoituksen sana aiheesta, asiallista on käyttää keittiössä suojakäsineitä käsitellessä chiliä ja toiset käyttävät hengityssuojainta koska muodostuva höyry on kyynelkaasua enemmän tai vähemmän ja supertulisia lajikkeita keitettäessä voi aiheuttaa hengitysongelmista lähtien erilaisia oireita. En myöskään käyttänyt valkoviinietikkaa vaan väkiviinietikkaa koska odotan soossin säilyvän jääkaapissa. Ainesosalistani on seuraavanlainen:

  1. Habaneroja 30-40 kpl
  2. Persikkaa tuoreeltaan paloiteltuna
  3. Ananasta renkaina pilkottuna kastikkeeseen
  4. Sipulia
  5. muutamia valkosipulinkynsiä
  6. kuorittua inkivääriä
  7. suolaa
  8. vettä
  9. väkiviinietikkaa
Habaneroista poistin käytännössäkatsoen kaikki siemenet, samoin en paistanut seosta oliiviöljyssä, vaan katsoin että kypsennän koko seosta keittäen ja kun habanerot sekä sipuli oli pehmentynyt niin soseutin ainekset kokonaisuudessaan.

2. Soossi on valmista ja soseutettu / Sauce is ready and mashed

Tein kolme purkillista soossia ja voin suositella lämpimästi.

3. kolme purkillista / Three jars

--------

Hello! I thought, that I shall share again one good recipe, to which I encountered. At first, I thought that it might eat away the Habaneros own heavenly aroma, but really, the fruity chinense aroma only gets stronger with these ingredients. I made according to this recipe.
I had little over 1 kg red Habaneros in use and decided that the sauce will be hot, so into my sauce ended up some 30-40 habaneros. A word of caution about the topic, it is proper to use protective gloves while managing the chilis and others use even gasmask since the forming steam is more or less teargas and from super hot varieties might form gas that causes everything from the breathing problems. I didn't use the white vinegar but just the 10% strong vinegar since I am expecting the sauce to preserve in the fridge. My ingredients list was the following:


  1. Habaneros 30-40 pcs
  2. Peaches
  3. Pineapple rings which I sliced
  4. Onion
  5. few garlic gloves
  6. peeled ginger
  7. salt
  8. water
  9. vinegar

I removed practically all the seeds from habaneros, samevicely I did not cook in olive oil, rather I looked to cook the whole mixture boiling and when the habaneros and onion had got ripe I mashed the whole ingredients. I made three jars of the sauce and I can recommend warmly.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...