Tomatillo ennätti tuottaa tänä vuonna noin 40 kpl hyviä ja kypsiä hedelmiä, jotka olivat noin luumun kokoisia.Tomatillo lajikkeeni oli vihreä, joten sen hedelmät olivat kypsänä vihreitä ja sisältä kauniin valkoisen siemenikkään lihaan omaava, kuten kuvat [1] ja [2] näyttävät.
1. Kypsä Tomatillo / Ripe Tomatillo |
Tomatillo ei itsessään ole erityisen aromikas, vaan siinä on lievää happamuutta, ananaskirsikan makua sekä lievää tomaatin ja hedelmän makua. Mietin syötyäni useamman että miten käsittelisin Tomatillot. Googlasin nettiä ja löysin muutaman todella hyvän reseptin, joista erityisesti seuraavaa käytin pohjana herkullisen hillon valmistamiseen:
https://belgianfoodie.com/recipe/tantalizing-tomatillo-jalapeno-jam/
2. Halkaistu Tomatillo / Split Tomatillo |
1. muutama Jalopeno
2. noin 30 kpl Tomatilloa
3.. muutama Limetti
4. vettä
5. hillosokeria
1. Pilkoin Jalopenot, Tomatillot ja sekä puristin Limetit pataan sekä lisäsin jonkin verran vettä sekä noion 1 kg hillosokeria ja annoin ainesten kiehua ja kypsentyä padassa( kuva 3).
3. Tomatillo Hillon ainekset / Ingredients for Tomatillo Jam |
2. kun seos vaikutti kypsältä, niin käytin sauvasekoitinta jotta sain koko seoksen homogeeniseksi, kauniin vihreäksi ja kirkkaaksi hilloksi ja purkitin. Mausta tuli todella herkullinen: limetti muistuttaa hieman tomatilloa sitä vahvistaen ja Jalopenon maku tulee kevyesti luoden konstrastia makuun korostaen tomaattimaista makuapuolta (kuva 4).
4. Valmis Tomatillo Hillo / Ready Tomatillo Jam |
----------------------------
Tomatillo Managed to produce this year some 40 pcs of good and ripe fruits which were about size of plum. Tomatillo variety of mine was green, hence its fruits were green as ripe and beautifully white and seedy fruit meat bearing inside as the photos [1] and [2] show.
Tomatillo is not itself especially aromical, but it has a mild sourness, taste of goose cape berry and some fruity and tomato taste. I wondered while eating few of them that how would I handle the Tomatillos. I Googled the net and found few really good recipes, of which especially I used the following as the base for jam making:
https://belgianfoodie.com/recipe/tantalizing-tomatillo-jalapeno-jam/
I left the raisins and the cane sugar out of the recipe and replaced them with jam sugar since I wanted to make the Tomatillos own taste more powerful, so the ingredients I used were:
1. few Jalopenos
2. about 30 pcs of of Tomatillos
3. few limes
4. water
5. jam sugar
1. I sliced the Jalopenos, Tomatillos and crushed the Limes to pot and added water and about 1 kg of jam sugar and let them boil & cook in the pot (photo3).
2. When the mixture seemed well-done, I smashed it all so that it was clear and homogenous, beautifully green and clear jam and put into jars. The taste became really delicate: lime reminds of Tomatillo a bit ramifying it and Jalopenos taste comes mildly making some contrast to the taste contrasting the Tomato taste nyance ( photo 4).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti