lauantai 14. lokakuuta 2017

Kypsää C. baccatum 'Aji Benito' satoa / Ripe harvest

Ensimmäinen C. baccatum 'Aji Benito' podi on kypsynyt tälle vuodelle. Mielestäni Aji Benito on yksi parhaimman makuisista baccatumeista ja chileistä jotka olen syönyt tähän mennessä. Se on mielestäni parempi kuin Aji Cristal ja Bishops Hat joita yleensä pidetään eräinä parhaimpina chileinä aromiltaan. Aji Benito on mieto ja makea, marjan makuinen chili. Nimensä mukaan "Hyvä chili" on sellainen maultaan ja kasvatettavana. Siirsin sen toiseen kasvatusvaloympäristöön ja se alkoi tuottamaan uusia nuppuja ja kukkia välittömästi, joten on todellakin syytä odottaa sen tuottavan talvikaudelle mentäessä hyvää satoa. Kuten usein baccatumit ovat, on Benito melko vaatimaton chili elinympäristönsä suhteen ja viihtyy hyvin ES valojen alla.

C. baccatum 'Aji Benito'

kypsä podi / Ripe pod.

The first pod of C. baccatum 'Aji Benito' has got ripe for this year. I think, that Aji Benito is one of the best baccatums and chilis by its taste I have eaten thus far. It is, I think, lots better than Aji Cristal and Bishops Hat that are usually conserned as one of the best chilis around by their taste. Aji Benito is mild and sweet, berry flavour bearing chili. According to its name 'A good Chili' is like that by taste and as a something to grow. I transferred it into another light enviroment and it began to produce buttons and flowers immediately so I have certainly reason to expect it to produce good harvest during winter season. Like many baccatums are is Benito too pretty humble chili regarding to the enviroment and enjoys well under ES lights.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...