C. Annuum "Lombardo" kuuluu niihin 'perusannuumeihin' - jos sellaista onkaan - jotka tuottavat paljon, runsaasti ja kookkaita podeja. Nimi Annuum viittaa kasvin tuotteliaisuuteen samalla satokasvina. Lombardo on sellainen peruschili jota löytää kebabin välistä, pizzasta tai yhtälailla salaatista: se on mieto ja kohtuullisen maistuva. Kaiketi se usein kerätäänkin vihreänä eikä punaisena, jolloin se punaisena saattaa olla lievästi tulisempi. Tämä Lombardo, joka nyt kasvaa on varsin erikoinen tapaus. Käytin kasvatukseen Nelson Gardenin siemeniä ja olisi väärin sanoa että se vaikuttaa itävyyteen, sillä osa lajeista on sellaisia että ne itävät luonnostaan paremmin kuin toiset ja toiset eivät sitten millään ilveellä, vaan joutuu odottamaan. Tämän hetken kasveista pisin idätysaika on ollut miltei 2-3 kk ja lyhyin 2-4 päivää. Lombardo itää helposti ja kasvaa kohtuullisen nopeasti. Erikoisuus, josta mainitsin, on se että minulla oli tätä kasvia useampi taimi, mutta onnettomuuden seurauksena jäi jäljelle vain tämän taimi ja se oli kaikista lajikkeen taimista heikoin.
C. Annuum "Lombardo" tällä hetkellä / Currently |
C. Annuum "Lombardo":n podi on kookas / Pod is large |
Heikoin taimi jäi henkiin jota en uskonut tapahtuvan. Se oli kellertävä eikä kasvanut pitkään aikaan. Päätin kuitenkin antaa sille lisää kasvivaloa ja lämpöä. Sitten tapahtui kuin Raamatullinen tarina puutarhurista ja tuottamattomasta puusta- se räjähti kasvuun, kun sai vain aikaa ja huolenpitoa riittävästi. Nyt se onkin kaunis ja tuuhea pensas, jossa kasvaa useampi kookas podi, kuten kuvista saattaa hahmottaa. Lombardo on eräs intohimolajejani. Itse rakastan sen makua.
C. Annuum "Lombardo" belongs to those 'basic annuums' - if there is such - that produce lots, plenty and large pods. Name Annuum refers to the plants productivity as a harvest plant. Lombardo is such a basic chili that one might found from kebabs, pizzas or salad: it is mild and feasibly tasty. It is often collected as green rather than red, I believe, whereas while red it might be slighly more heat bearing. This Lombardo that is now growing is pretty unusual case. I used the Nelson Gardens seeds which I germinated and grew and it would be wrong to say that it affects to the germination percentage, because different varieties have varying difficulty of germination - other germinate easily and others not with any try easily but rather one has to wait for a time. From plants currently the most longest germination time has been some 2-3 months while shortest germination time has been 2-4 days. Lombardo germinates easily and grows pretty fast, but due to accident only this seedling was left alive and it was the most weak from all the seedlings.
The most weak seedling was left alive, which I didn't believe. It was yellowish and did not grow in long time. I decided, however, to give it more plantlight and warmth. Then happened something that was like Biblical story of the gardener and unproducing tree - it just exploded into grow, I had just given it enough caring and time. Now it is beautiful and thick bush, which has several pods, like one can grasp from the images. Lombardo is one of my passion varieties. I love its taste.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti