torstai 29. kesäkuuta 2017

C. Annuum "Tapas" podittaa / makes pods

No, minun täytyy tunnustaa että pidän todella paljon Annuumeiden mausta ja kukapa chili harrastelija tai ammattilainen, joka ajattelee makua ja terveellistä poltetta, ei pitäisi. Minulle Tapas on vain yksi herkullinen lisäys menuun ja se aloitti satokautensa kahdella ensimmäisellä podillaan. Tapas on keskivahva ja nimensä mukaan sitä käytetään paljon Tapas-tyyppisissä aterioissa ja salsoissa. Yksi käyttötapa on täyttää niitä. Minä olen ajatellut sekä salsaa, että täytettyinä Jalopenojen tavoin tai friteerattuna. Friteeraus on helppo tehdä: tavallinen vehnätaikina, kauli keskiohueksi levyksi ja kiedo Jalopeno sen sisään sekä upota hetkeksi kuumaan öljyyn että hieman saa väriä. Jalopenon täytteeksi sopii hyvin extra vahva eli vanha Cheddar juusto ja katkaravut, esimerkiksi. Noh, siis kyse oli Tapas:sta, mutta samaan tapaan on minulla mielessäni herkutella näillä. Tapas on myöskin jokseenkin hieman vaativampi kasvatti kuin ihan tuiki tavallinen annuum, nimittäin se kärsii helposti auringon palamista joita se sai alkukesästä mutta toipui kuitenkin. Noh, tuloksen näette itsekin, podit alkavat olla jonkinlaisia pikkuhiljaa ja kukkia löytyy. Tämä on todellista Chiliharrastajan Taivasta.
C. Annuum "Tapas"

C. Annuum "Tapas" podi

Well, I gotta admit that I like very much indeed of Annuums taste and who chili hobbyist or professional, who thinks about the taste and healthy heat, would not. For me, Tapas is just one delicious addition to menu and it began its production season by two first pods. Tapas is middle hot and according its name it is used lots in Tapas-type of cuisines and salsas. One way to use them is to stuff them. I have been thinking of making salsa and also to stuff them like Jalopenos or deep fry. To deep fry is easy: a common wheat batter, roll it thin and wrap Jalopeno in also sink into hot oil and let it get some color. To stuff the Jalopeno extra strong (old) cheddar suits well and shrimps, for example. Well, this post is about Tapas but at the same time it crosses in my mind to gourmandisize these. Tapas is also somewhat more demanding to grow than just common annuum, namely it easily gets sunburns that it got at the beginning of the summer but recovered. Well, you can see the result from the images by yourselves, pods are getting size and there is plenty of flowers. This is real Heaven of Chilihobbyist.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...