torstai 17. elokuuta 2017

C. Baccatum var. "Aji Benito" podittaa / is producing

C. Baccatum var. "Aji Benito" on alkanut podittamaan. Siinä on muutama raakile ja ilmeisesti useampi raakileeksi muuttunut hedelmöitynyt kukinto. Aji Benitoa kehutaan sen maun takia ja sopivaksi kasvatiksi jopa kokemattomalle. Niin tai näin, Aji Benito on minulle uusi lajike ja laitoin senkin kasvamaan tämän vuoden 2017 keväällä. Se on isolehtinen ja melko tukeva runkoinen baccatum lajike ja sen valko-keltaiset kukinnot ovat poikkeuksellisen kookkaat. Se on ollut kohtuullisen helppo kasvatti: esikasvatusvaiheen jälkeen multasin sen uuteen ruukkuun ja pistin ulos kasvamaan. Sen jälkeen ainoastaan säännöllinen kastelu on ollut tarvittava toimenpide eivätkä myrskyt ole, kiitos tukikepin, riepotelleet sitä mitenkään. Kuviin olenkin laittanut kuvan kasvista sekä lähikuvan raakileesta.

C. Baccatum var. "Aji Benito"
 
C. Baccatum var. "Aji Benito" raakile.
C. Baccatum var. "Aji Benito" raw pod.
 


C. Baccatum var. "Aji Benito" has began to produce. It has few raw pods and apparently several raw pods turning fertilized flowers. Aji Benito has been in the reputation of having good taste and it is said it is suitable for growing even for the inexperienced. This or that, Aji Benito is a new variety for me and I put it to grow at the beginning of this years 2017 spring. It is big leaved and pretty sturdy trunked baccatum variety and its white-yellowis flowers are exeptionally large. It is feasibly easy to grow: after growing it to the young plant I transplanted it into new pot and put it outdoors to grow. Afterwards, only regular watering has been needed operation and the storms have not, thanks to the support, ravaged it anyhow. I have put some photos of the raw pod.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...