sunnuntai 27. elokuuta 2017

C. Chinense var. "Scotch Bonnet Red" sadottaa / C. Chinense var. "Scotch Bonnet Red" is producing

C. Chinense var. "Scotch Bonnet Red" aloitti viimein sadotuksen. Ei yhtään liian aikaisin, sillä nyt on myöhäissatokausi. Lämpötila ulkona alkaa pikkuhiljaa viilentyä, vaikka helteitä vielä riitääkin tai ainakin 20 C asteen päivälämpöjä. Yölämmöt laskevat kuitenkin jo 5-7 C asteeseen täällä Helsingissä parhaimmillaan. On ollut keskustelua siitä, että voiko lajikkeita pitää enää ulkona. Vastaan, että toki voi, mutta hallaharson käyttö on suotavaa. Itse en vielä käytä harsoa ja chilit ovat ulkosalla. Vasta syyskuun lopulla otan chilit sisään loppukypsytystä varten tai, jos kelit menevät aivan surkeiksi niin sitten voin ehkäpä aikaistaa sisällä loppukypsytystä osalle lajikkeista. Scotch Bonnet Red on habaneron sukulainen, erona on oikeastaan pintamuoto joka on hieman kurttuisempi. Makukin voi hieman vaihdella. Yleensä väitetään, että Scotch Bonnet on poltteeltaan hieman maltillisempi. Niinpä on Scotch Bonnet Red eli punainen myöskin. Maku on se tunnettu perus chinensen maku. Lajike on ollut helppokasvatteinen, mutta hyvin hyvin hidas verrattuna muihin lajikkeisiin.

Raakile näkyvissä / One can see Raw pod
 

C. Chinense var. "Scotch Bonnet Red"
 
 

C. Chinense var. "Scotch Bonnet Red" began at last producing. It is not a moment too soon, since it is the late harvest season. Day temperatures are slowly beginning to to cool down, even though some heat waves are still there or at least some 20 C degrees day temperatures. Night temperatures cool to some 5-7 C degrees at currently here at Helsinki. There has been discussion if the varieties can be kept outdoors any longer. I answer, that sure one can, but using frost blankets would be agreedable. I do not use the blankets yet and chilis are outdoors. Not until the very end of the september I will take the chilis indoors for end maturing or, if the weather go truelly bad then I might take some of the varieties earlier to indoors for end maturing. Scotch bonnet Red is relative to habanero, the real difference is the surface ofrm that is little more wrinkled. Taste can vary. Usually is claimed that the Scotch Bonnet is by its heat little more milder than habanero. Variety has been easy to grow, but very very slow compared to other varieties.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...