maanantai 28. elokuuta 2017

C. Annuum var. "Lombardo" sadonkorjuu / C. Annuum var. "Lombardo" harvest

Heippa kaikki! Se on C. Annuum var. "Lombardo" sadonkorjuun aika. Keräsin pensaasta sadon, jonka kasvuaika on ollut noin 11 kuutautta siitä hetkestä, kun asetin siemenet multaan: 29.09.2016 - 28.08.2017. Kasvuaika voi vaikuttaa pitkältä, mutta on otettava huomioon että esikasvatin talven yli ja talvella saatavan valon määrä on heikonlainen. Vielä paremmin on otettava huomioon, että onnettomuuden takia lajikkeen paljon kookkaammat taimet menehtyivät. Joka tapauksessa, onnistunut kasvatus ja onnistunut sadotus - chiliharrastajan onnen aiheita ja ylpeyden aiheita. Kaikkiaan keräsin noin 30 kpl podeja, joista pisin oli noin 20 cm pitkä. Siemeniä keräsin talteen vain joitakin kymmeniä. Laitoin sadon välittömästi pikletiksi, johon se mielestäni on tuoreeltaan syömisen lisäksi parasta. Lombardo on miltei tuleton ja kohtuullisen makea sekä rapsakka chililajike. Se on tyypillinen kebabin välistä tai kaupan "pepperoni" säiliöstä löytyvä chili. Lajikkeen sadotin ulkona, jossa se on ollut koko kesän. Se on melko vaatimaton valon tarpeensa suhteen.

C. Annuum var. "Lombardo" satoa.
C. Annuum var. "Lombardo" harvest.
 
Lombardo Pickletti / Lombardo Picklet

Hi All! It is C. Annuum var. "Lombardo" harvest time. I collected from the bush the harvest, of which growing time has been about 11 months from the moment I put the seeds into soil: 29.09.2016 - 28.08.2017. Period might seem long, but one has to take into account that I grow it over winter and the light it gets during winter season is pretty small amount. More better, one has to take into account that because of accident I lost more large seedlings of the variety. In anycase, succeeded growing and succeeded harvest - the joy and pride of chilihobbyist. I collected some 30 pieces of pods overally of which the longest was about 20 cm long. I collected only several tenths of seeds. I put the harvest immediatelly to picklet to which - I think - is best or to be eaten raw. Lombardo is almost non pungent variriety and fair sweet and crunchy chilivariety. It is typical to be found between kebab chilivariety or from the stores "pepperoni" container chili.  It is pretty humble on the behalf of its need for light.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...