C. Annuum var. "De Cayenne" on kasvattanut todella runsaasti pitkulaisia, ohuita ja tumman vihreitä podeja jollaisia tulisikin Cayennen podien raakileena ollakin ja suurin piirtein muodoltaan kypsänäkin. Cayenne on tietenkin tuo kaupan maustehyllyltäkin tuttu mauste ja tällä kertaa pääsen maistamaan itsekasvattamaani ja vertaamaan sitä siihen, mitä esimerkiksi Meiran valmistama saa käsiinsä. Nyt, kun olen itsekin perehtynyt hieman enemmän tähän aiheeseen, niin voin sanoa että on niin että usein Cayennena esitellään Cayenne tyyppisiä pippureita ja rouheita, jopa Lombardoa. Lombardo nyt ei kuitenkaan ole Cayenne edes tulisuudeltaan eikä maultaan. Ruukku, jossa kasvatan Cayennea, riittää oikein hyvin kohtuulliseen satoon ja nyt siinä on ainakin 30 -40 raakiletta. En tiedä että tuleeko enempää tänä vuonna ja eiköhän tuokin määrä ole aika hyvin, kun ottaa huomioon kaikki muutkin chilini joissa on samoja määriä. Tarkoitushan ei ole että mausteita kertyisi niin paljon, että vain sitä olisi maustehyllyillä tai jääkaapissa/pakastimessa tai että jäisi käyttämättä. Kun sitä kasvattaa paljonkin chiliä, niin sitä väkisinkin kertyy tosin. Niinpä tänäkin vuonna on käymässä. Pääsen tutustumaan toisaalta lajikkeisiin joita en tunne entuudestaan että toisaalta lajikkeisiin joita kasvatan seuraavanakin vuonna. Sitä on harrastelu minulle, ei sitä että antaa vaan kasvaa kaiken mahdollisen, mieluummin lopulta vain joitakin chilejä joista aidosti nauttii. Tämä ei ole minulle pätemistä, vaikka pätemistä seuraa välttämättä onnistumisesta.
C. Annuum var. "De Cayenne" |
Raakileita / Raw pods |
C. Annuum var. "De Cayenne" has grown really many long, slim and dark green pods which they should be while raw and be samelike by their form when they are mature. Cayenne is, of course, that from food stores spice sehlf familiar spice and this time I get to taste my self grown and to compare to that which is, for example, Meira's made. Now, when I have professioned somewhat more into this topic, it is so that often is presented as Cayenne something that is not Cayenne at all, even Lombardo. Lombardo, now, is not even by its heat Cayenne and not by its taste. Pot, in which I grow Cayenne, is plenty enought and now it has atleast 30-40 raw pods. I do not know wether there is coming more this year and that amount is plenty enought when one takes into account all otherof my chilis that have the same amounts. The aim is not that there would be only that at the spice shelfs or so much into freezer/fridge that is would be not used. When one grows lots of chili, then it is cumulated wether one wants or not. So is happening this year also. I get to familiarize myself into other varieties that I do not know before and otherhandedly to which I am going to grow next year. That is what hobbying is to me, not that I grow everypossible chilis, more likely just some chilis I do grow I really enjoy. This is not shoff off for me, eventhough showing off follows inevitable from succeeding.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti