sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

C. Annuum "Ancho Grande" aloittaa satokauttaan / is beginning production

C. Annuum "Ancho Grande" on tottunut ulkoilmaan hyvin. Lisäksi, se on alkanut tekemään nuppuja joten voin odottaa satoa siitäkin tälle vuodelle. Ancho Grande oli idätettynä yllättävän vaikea saada pysymään hengissä ja 2x muuta Anchoa menehtyi, vain tämä jäi henkiin. Syystä en ole ihan varma, sillä nuo muut menehtyivät suurin piirtein ensimmäisten lehtien tulon aikaan. Ancho Grande on Anchojen, jotka ovat mietoja paprikoita muistuttavia chilejä, eräs kookas lajike. Se kasvattaa noin 10 x 6 cm kokoisia paprikoita. Paprikat kypsyvät tumman vihreistä punaisiin. Nimitystä Ancho käytetään ymmärtääkseni siinä vaiheessa kun kasvin podi on kypsän punainen ( korjaus huom. poblanoa lähteen mukaan käytetään lajikkeen vihreästä versiosta ).  Anchot ovat Meksikolaisissa ruokalajeissa erityisen paljon käytettyjä erilaisissa muodoissa: kuivattuna, savustettuna, täytettynä, salsoissa ja paprikan tapaan käytettynä. Tämän lisäksi on minulla kylläkin kasvamassa myös Ancho Poblanoa sekä Anaheimia, mutta niistä vasta paljon myöhemmin. No, Ancho Grande on kooltaan sitä luokkaa, että sille on annettava kookas ruukku jotta se sadottaisi hyvin.

C, Annuum "Ancho Grande"

Nuppuja / Buttons
 


C. Annuum "Ancho Grande" has got used well into outside air. In addition, it has began to produce buttons so I can wait harvest from it to this year. Ancho Grande was suprisingly hard to keep alive when I had germinated it from seed and 2x other Anchos died, leaving only this alive. I am not really sure why, because those others died just near when the first leaves came. Acho Grande is of Anchos, that are mild pepperlike chilis, one of the large varieties. It grows for some 10x6 cm sized peppers. Peppers ripe from dark green to red. I have understood, that Ancho is the name that is being used of them when they red ( observe, that By the source of the naming on this variety poblano is being used on raw green version ). Anchos are very used in Mexican cuisines in various forms: dried, smoked, stuffed, in salsas and as a paprika. In addition to this, I also grow Ancho Poblano and Anaheim but we get back to them later. Ancho Grande is of the sizr that it has to have large pot so that it would produce well.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...