Epäilemättä arveluni C. Annuum "Ancho Grande":n suhteen osui oikeaan. Nimittäin se oletus, että se ehtisi sadottaa tänä vuonna 2017. Niinpä tänään puutarhuroituani havaitsin, että totta tosiaan, on kukinnot hedelmöityneet ja alkaneet kehittää pieniä raakileita. Pieni on oikea sana sillä mikäli lajikkeen nimeen on uskomista ja muiden kasvattajien kokemukseen on uskomista, niin täysikasvuisena tämän tulisi olla yksi suurimpia Anchoja joita on. Saahan nähdä, että onnistunko kasvattamaan sen vielä kookkaaksi ja riittääkö tämä loppuvuosi siihen vai joudunko kypsyttämään sisätiloissa valmiiksi. Ancho Grande on eräs intohimoistani. Se on hyvin mieto, miltei tuleton ja makeahko sekä isokokoinen paprikakasvi kypsänä. Se sopii mainiosti savustettavaksi, täytettäväksi, salaatteihin sekä salsoihin. Näin Suomalaiseen makuun tuo se piristystä salaattiin tai leivän päälle.
Raakile alussa / Beginning of Raw Pod |
C. Annuum "Ancho Grande" |
No doubt my supposition about C. Annuum "Ancho Grande" hit the spot. Namely, that supposition that it manages to produce this year 2017. Hence, while gardening today I observed that flowers have fertilized and began to produce small raw pods. Small is a right word since when mature this variety should be one of the largest Anchos that there is. Let's see that, if I will be successfull to grow it into large and if this end year is plenty enought or do I have to mature it indoors. Ancho Grande is one of my passions. It is very mild, almost without heat and sweetish, also, large pepper plant when ripe. It fits well to be smoked, stuffed, salads and salsas. For the Finnish taste it brings refreshment to salad or just to the bread.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti