lauantai 15. heinäkuuta 2017

Maistelemassa Lombardoa / Tasting Lombardo

C. Annuum "Lombardo" on lempilajejani. Se on aivan mahtava, aikas maukas ja makeaa paprikaa maultaan muistuttava lajike. Se on ohutseinäinen ja sen hedelmäliha omaa todella paljon  nestettä. Lisäksi, se rouskuu mahtavasti suussa. Lombardoa olen kasvattanut muutamia vuosia säännöllisesti. Tämä pensas on uudesta siemensarjasta, sillä edellinen kuoli noin 3:n vuoden iässä ja epäilin että sen siemenet saattaisivat olla hybridisoituneet. Hybridisoitumista  ei voi estää ilman eristystiloja mutta chilit eivät luonnossakaan ihan niin vain hybridisoidu vaikka ne olisivatkin vierekkäin. Sato ja podit olivat tuntuvasti pienenpiä kuin alussa, mutta muistutan siitä että näin käy monille satokasveille kuten myös monille kukille. Toisaalta, Annuum on usein vuosittain uudelleen viljeltävä. Ensimmäinen podi kypsyi viimein ja se oli myös ensimmäinen podi, joka oli syntynyt ja myös pienin niistä kaikista. Nyt pensaassa on noin 10 ja niitä näyttää tulevan lisää. Olen joutunut tukisitomaan tätäkin pensasta sillä sen podit ovat kyllä aika kookkaita pensaan omaan kokoon nähtynä. Ensimmäinen podi oli vain noin 10-12 cm pitkä. Maku oli se tuttu Lombardon maku, johon ei vaan kyllästy. Se on sellainen perusmaku, joka on käytössä kuten peruspaprikatkin: maku ei omaa erityisiä sävyjä, jotta se ei sopisi kaikkeen. Se on myös todella mieto lajike, miltei tuleton. Tätä lajia voi käyttää kaikkialla, mutta käytännössä tätä luulisi useiten löytävän kebabeista ja salaateista tai etikoituna.

16.07.2017 Ensimmäinen kypsä Lombardon podi.
 First ripe pod 16.07.2017

Muita podeja, jotka ovat kookkaampia.
 Other pods that are more larger


C. Annuum "Lombardo" is my favorite varieties. It is awesomely tasting and cruchy, bell pepper by taste reminding variety. It is thin walled and its flesh has lots of liquid. In addition, it cruches greatly at mouth. I have grown Lombardo some years regularly every year. This bush is from a new seed serie, since the earlier plant died in the age of about 3 years and I suspected that its seeds could be hybridized. The hybridisizing cannot be prevented without containments but even in nature they wont easily hybridisize even they would be close to each other. The harvest and pods were largely smaller than at first times but I have to remind that this happens to many crop plants as well as flowers in nature. In otherhand, Annuums are often grown annually. First pod got ripe at last and it was also the first pod to come and also the smallest of them all. Now the bush has about 10 pods and there seems to be more coming. I have to have support bind them this bush too since its pods are pretty large when we consern the size of the bush. The first pod was about 10-12 cm long. Taste was that familiar Lombardo taste to which one you just don't get bored of. It is the kind of basic taste like is really in use like basic bell peppers: taste doesn't have special hues so that it would not be fittable to everything. It is also very mild variety, almost without fire. This variety can be used in everything, but practically one would think it often would be found from kebabs and salads or vinegar pickled.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...