C. Frutescens "Tabasco" pensaani aloittaa kukintansa. Se on muutamassa päivässä kasvattanut suuret ja tukevan näköiset nuput. Se on ollut koko kesän varjoisassa parvekkeen nurkkauksessa, tai siis 2x nyt yli 2 m Tabascoa on ollut. Jouduin käyttämään porrastuoleja, jotta sain kuvan. Tabasco ei ole mikään pieni kasvatti ja se on hankala idätettävä. Alussa se vaatii paljon valoa ja sen lehdet ovat todella, todella isot. Voin suositella sitä kenelle vain, jolla on tilaa ja valoa riittämiin. Sen varsi on paksu ja kasvina se on komea. Tabasco on - tai pitäisi olla - juuri sitä mitä käytetään perus Tabasco-kastikkeessa kuten McIlhenny Companyn. Minun täytyy tunnustaa, että itse en ole koskaan lakannut nauttimasta McIlhenny Companyn Tabasco - soosseista, vaan kernaasti käytän niitä pastan ja pizzan kanssa edelleen tulisuuden ja maun lisääjänä sekä kastikkeissa. Se on sopivan mieto, että jos ei tarkoituksella halua vahingoittaa pysyvästi kipuhermojaan ( minkä kapsaissiinit voivat aikaansaada toisin kuin väitetään - ainakin kliinisten tutkimusten mukaan ), niin sen käyttäminen ei sitä ainkaan tee aivan niin helposti. Samoin, Tabasco on herkille ihmisillekin lienee helpompi vaihtoehto kuin esimerkiksi habanero-soossit tai habanerot. Itsehän teen usein hyvin puhdasta Habanero-soossia ja omaan useita eri nimikkeitä niille. Oma soossini on lähelle pyrettä. Palaten Tabascoon, se on tuoreeltaan noin 30 000 - 50 000 SHU vahva elikkä noin keskivahvasta mietoon. Sen podi kypsyy punaiseksi ja ylöspäinkasvavaksi.¨
C. Frutescens "Tabasco" 2x porrastuolin edessä. / 2x ahead the stairs. |
Tabascon nuput. / Buttons of Tabasco |
My C. Frutescens "Tabasco" bush begins its flowering. In few days it has grown big and sturdy looking buttons. It has been in shadowy corner the whole summer at balcony or 2x over 2 m tall Tabascos have been. I had to use stairchair so that I could take photos. Tabasco is not any small plant to grow and it is difficult to germinate. At the beginning it demands lots of light and its leaves are really, really big. I can recommend for anyone who has enough space and light. Its trunk is thick and as a plant it is handsome. Tabasco is - or atleast it should be - just the same basic that is used in the basic Tabasco-sauce like McIlhenny Companys. I have to admit that I have never stopped enjoying the McIlhenny Companys Tabasco-sauces, but with most enjoyment I use them in pastas, pizzas and in sauces to add some heat and flavor. It is feasibly mild, so that if not with purpose one wants to damage permanently his pain nerves (that capsaicines can cause contrary to that what is claimed - at least according to clinical studies ), then its usage doesn't do that easily. As well, Tabasco might be more apt to sensitive people than, for example, habanero-sauces or habaneros. I make very pure habanero sauce myself and have different names for them. My sauces are close to pure. To return with Tabasco, it is about 30 000 - 50 000 SHU strong meaning about mid- to mildheat. Its pod ripens to red and upgrowing.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti