tiistai 11. heinäkuuta 2017

C. Annuum "Mirasol" podittaa / makes pods

C. Annuum "Mirasol" on sitten siirtynyt virallisestikin satokaudelle. Uuden ruukun saatuaan ja saatuaan siirron ulos se aloitti sadottamisen hetken päästä. Sisätilojen valomäärä ei riittänyt. Nyt näyttäisi, että tässä vaiheessa ainakin muutamia raakileita on tulossa. Kuvassa on niistä kookkain. Mirasol tekee kukkansa terttumaisesti lähekkäin ja siitä olen ottanut kuvan myös. Kukinto on varsin tyypillinen Annuumeillen, iso, valkea ja kaunis. Ei kuitenkaan mitenkään mitään sanomaton. Podin kasvutapa kertoo paljon, sillä jo chililajikkeen nimi on Mirasol eli vapaasti käännettynä "Katsoo Aurinkoa". Nimi siis viittaa chilin tapaan kasvattaa podinsa ylöspäin, ei roikkuen kuten monella muulla lajikkeella. Nähtäväksi jää, että laskeeko chili podit alas niiden kypsyessä, sillä esim. monet lajikkeet kasvattavat podinsa ensin pystyssä mutta laskevat ne sitten roikkumaan alaspäin. Mirasolin podit ovat maultaan makeita, marjamaisia ja miltei tulettomia. Perulaiset paikalliset käyttävät sitä Mole-kasteikkeissaan kuivattuna jolloin Mirasol tunnetaan Guajillona. Mirasol kasvattaa isot podit, jotka voivat olla parhaimmillaan 12 cm x 5 cm kooltaan, mutta useimmiten ilman kasvihuoneen antamaa suojaa jääneen koko pienemmäksi. Mirasol on yksi intohimolajikkeita. Guajilloiksi luokiteltavissa olevia chilejä on minulla muutamia kappaleita, siis erityisesti miltei tulettomia, makeita ja marjan makuisia.

C. Annuum "Mirasol" raakile / raw pod

C. Annuum "Mirasol"



C. Annuum "Mirasol" has thenn officially transferred into producing season. After it got a new pot and transfer to outdoors it began producing after a moment. Indoors lighting was not enought. Now it seems that in this stage is at least couple of raw pods coming. In the image is the largest of them. Mirasol makes its flowers in a grape like close and I have taken a photo of that too. The flower is pretty typical to Annuums, big, white and beautiful. It is not unspeaking though. The pods growing habit tells much, because just the name of the chili variety is Mirasol meaning freely translated as "Looking at Sun". Name, hence, refers to the chilis habit to grow its pods upwards, not hanging like with many other varieties. It remains to be seen, if the variety lowers its pods down while they mature because many varieties grow their pods firstly at upwards and then lowering them down. Mirasos pods are by their flavor sweet, berrylike and almost wihout any heat. Peruvian locals use it in their Mole-sauces in as dried when Mirasol is known as Guajillo. Mirasol grows large pods, that can be 12 cm x 5 cm at best, but usually without planthouses given shelter the size might remain smaller. Mirasol is one of my passion varieties. Of chilis that are classified as Guajillos I have couple of varieties, hence almost without no heat bearing pods that are sweet, berrylike by their flavor.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...