keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

C. Chinense "Yellow Habanero" sadottaa / Is producing

C. Chinense "Yellow Habanero" siirtyi viimein sadottamaan. Havaitsin tänään ensimmäisen täysin varman tapauksen pensaassani elikkä habaneron raakileen. Epävarmoja tapauksia on kyseisessä pensaassa toki ollutkin monia jo pidempään ja odotan niiden siirtyvän suuntaan tai toiseen. Tämä Yellow Habanero on siis keltainen habanero. Se on ollut hidas sadottamaan, sillä se on kukkinut kesän alusta saakka mutta ei ole pudottanut kukintojaan juurikaan. Itse lajikkeeseen olen törmännyt lähinnä tuoreeltaan ja sen kypsät podit ovat olleet noin tavallisen habaneron luokkaa, kirkkaan keltaisia ja kohtuullisen tulisia, joissa on tyypillistä hieman mausteisempi chinensen hedelmäinen maku. Ostin näitä taannoin noin 0,5 kg ja käytin niitä tunnettun ja pelottavan tulisen "Purgatory Fire" soossisarjan valmistamiseen. Soossisarjahan pyrkii todella korkeaan, jopa pyremäiseen, habaneron osuuteen soossissa jättämättä kuitenkaan pois tyypillisiä muita osasia joista herkullinen tulinen soossi koostuu. Monesti soossejani kokeilleet ja vahvoihin chileihin tottumattomat vieraani ovatkin varoitelleet toisiaan, että: "Älä ota sitä! Se on liian tulista sinulle!". Niin tai näin, kehtaan väittää että todelliselle habaneron ystävälle sellainen soossi on herkkua myös leivän päällä juuston kera esimerkiksi tai vain leivän ainoana höysteenäkin - eikä suinkaan vain muiden ruokien maustajana. Joka tapauksessa, kasvi on ollut hidas sadottamaan vaikkakin se on ollut tanakimmasta ja voimakkaimmasta päästä habanerojani. Syy voi olla mitä moninaisin. Niin ja vielä - tälle päivälle on toinenkin yllätys minulla teille rakkaat lukijani ja chilin ystävät! Tosin, siitä kerron vasta illansuussa.

C. Chinense "Habanero Yellow" seinällä / on the wall
 
 
Raakile. / A Raw pod.
 


C. Chinense "Yellow Habanero" transferred to producing pods. I observed today one certain case today, in other terms, a raw habanero. There are numerous uncertain cases in the bush and have been for a long time but I expect them first to move into direction or another. It has been slow to produce, because it has flowered since the beginning of the summer but has not much dropped its flowers. To the variety, I have met before mainly as fresh and its ripe pods have been of the class of common habanero, bright yellow and feasibly hot, where is little more spicier fruity taste than in common habanero. I bought these, a some time ago, about 0,5 kg and used them to make my well known and fearedly hot "Purgatory Fire" sauce serie. The serie aims to really high consentration, almost pure like, habanero percentage in the sauce without leaving the other ingredients that make a delicious hot sauce. Often, my guests who have tasted my sauces and who are not got used to hot sauces have warned each others: "Don't take it! It is too hot for you!". Like this or like that, I have the guts to claim that for the real habanero friend that kind of sauce is delicate also spreaded over bread with cheese or just the only spread on the bread - and not just only for season of other cuisines. In any case, plant has been real slow to produce even though it has been one of the most sturdy and strong end of my habaneros. The reason can be of multitude. Yes, and another - for this day I have another suprise for you my dear readers and chilifriends! Althought, I shall tell about this at the beginning of the night.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...