Edelleen, yksi annuum jonka tahdoin laittaa tälle vuodelle on siis "Ancho Poblano" ja itävyys jälleen 100% eli 3/3 siemenestä itää. Tällä lajikkeella on Ancho Granden ongelmat: itävistä siemenistä ei välttämättä kasva kaikki täysikasvuisiksi kasveiksi. Tästä ei voi syyttää valmistajaa, eikä kasvattajaa, vaan se on toisien kasvien ominaisuus luonnossa aivan kuten ei mistään elävästä kaikki selviä loppumetreille. Lajike on eräänlainen paprika, joka on miedosti tulinen. Minusta lajike ei kuulu mulattoihin, joka tarkoittaa että sen podit kypyisivät tumman ruskeaksi tai jopa mustaksi punaisen värin jälkeen, mutta kokeillaanhan. Voi olla, että olen väärässä ja tämä tosiaan onkin tumman ruskeaksi kasvava lajike. Ancho Poblano on eräs virstapylväitä omassa harrastuksessani. "Ancho Mulatto / Ancho Poblano" on seuraavia virstanpylväitä, mutta ne menevät sitten esikasvatuksella seuraavalle vuodelle. Joka tapauksessa, lajike tuottaa kookkaita mietoja paprikoita ja on Meksikolaisen keittiön perusmausteita. Itse tutustuin kuivattuun Ancho Poblaanoon jauheena muutamia vuosia sitten, kun tulin ostaneeksi sitä 50 g maustepaketin ja ihastuneeni siihen. Se oli lähes tuletonta, mutta savustetun Anchon maku vei kielen mukanaan. No, nyt teen jälleen yhtä chilifantasiaa todeksi: Ancho Poblanoa kasvatan ja tämän jälkeen - jos tämä ei ole - Ancho Mulatto Poblano lajiketta.
C. Annuum "Ancho Poblano" |
Again, one annuum that I wanted to grow this year is "Ancho Poblano" and germination percentage again 100% meaning that 3/3 seeds is germinating. This variety has Ancho Grandes problems: of the germinating seeds not necessarily all grow into mature plants. Of this cannot be blaimed on farmer nor the grower, but it is merely one property of plants in nature just like from any living organisms not everyone survives into the ending meters. Variety is a kind of pepper that is mildly hot. I think that this variety doesn't belong to mulattos, meaning that its pods would mature into brown or even black after red stage, but lets try it out. It might be, that I have mistaken and this truelly is a dark brown growing variety. Ancho Poblano is one of the markpoles in my hobby. "Ancho Mulatto / Ancho Poblano" is next of the markpoles, but they go for growing season of next year. In anycase, the variety produces mild pepper and is of Mexican kitchens basic spices. I got known to the Acho Poblano as a dry grinded spice that I happened to buy few years back in 50 g spice package and fell for it. It was almost without heat but the taste of smoked Ancho took my tongue with it. Well, now I make one chilifantasy true: Ancho Poblano is growing and afterwards - if this ain't it - Ancho Mulatto Poblano variety.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti