tiistai 4. heinäkuuta 2017

C. Annuum "Hungarian Hot Wax" itää / is germinating

C. Annuum "Hungarian Hot Wax" itää. Ajattelin, että uusia lajikkeita jotka ehtivät täällä etelässä tuottaa satoa voi vielä laittaa, ennen kuin tulee syksy vastaan ja on päätettävä että mitkä lajikkeet jäävät seuraavaan vuoteen ja mitkä hävitän sekä annan pois että mitä uusia lajeja laitain tulevalle vuodelle tulemaan. Talvella teen lähinnä esikasvatusta. Hot Wax on kookas, rapeahko, kiiltäväpintainen ja ohuehkot podin seinämät omaava chili. Kuvaus kertonee sen, mistä nimikin saattaa olla peräisin. Se on noin keskitulinen ja mielestäni oikein hyvä chili kasvattaa. Tätä lajia en ole syönyt aiemmin, mutta tiedän sen maun muistuttavan C. Annuum "Hot Banana" lajiketta hyvinkin paljon. Hungarian Hot Wax kypsyy vihreästä punaiseen ja sitä on saatavilla myös keltaisena lajikkeena. Tämä on eräs kiinnostavia Annuumeita monestakin syystä ja se on oikein käyttökelpoinen chili myös etikoituna. Tämän siemeniä minulle on kertynyt, olen niitä avokätisesti lahjoitellut poiskin, ja ajattelin laittaa itämään 2x siementä joista kummatkin iti ja ovat nyt hyvällä idulla. Tästä lähdetään. Idätysmenetelmä on omani, mutta käytännössä se perinteinen jolla yleensä onnistuminen kasvin kasvatuksessa on satavarmaa. Siemenet itivät noin 3-4 päivässä. Tästä lähtee sen kasvutarina.

C. Annuum "Hungarian Hot Wax" seedling
 
C. Annuum "Hungarian Hot Wax" is germinated. I thought, that new varieties that still manage to produce here at south can be cultivated before the fall comes about and one has to decide which varieties will stay for next year and what shall I loose, also, give away and what new varieties I will have for next year. At the winter I do mainly pregrowing. Hot Wax is large, crushy, shiny surfaced and thin fruitwalls bearing chili. The description might tell that where from the name comes from. It is middle hot and really good chili to grow. I haven't eat this variety before, but I happen to know that the taste reminds of C. Annuum "Hot Banana" variety very much. Hungarian Hot Wax ripens from green to red and it can be grown as yellow variety too. This is one of the interesting Annuums because of many reasons and it is quite usable chili as pickleted too. I have got some pile of its seeds, I have donated away plenty of this, and I thought to germinate 2x seeds of which both germinated and are now in good seedling as one can see. From here we begin. The germination method is my own, but practically the traditional that usually gives the onehundred succeed in plant growing. The seeds germinated in about 3-4 days. From here starts its growing story.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

7Pot, Turbo Pube ja De Cayenne / 7Pot, Turbo Pube and De Cayenne

Heippa taas. Tänä vuonna voisi sanoa, että minulla on varsin mielenkiintoinen chilivuosi menossa. Kesällä, 2.7.2020 valmistuin Filosofian Ma...